به رخ کشیدن دانش و توان ایرانی


محمد تقوی

به رخ کشیدن دانش و توان ایرانی

درشرایط رکود اقتصادی، تورم و محدودیتهای ناشی از تحریم های بین المللی،  دهمین نمایشگاه آسانسور، پله برقی، بالابرها، نقاله ها، قطعات و تجهیزات جانبی در پنجم آذر 1400با حضور مهدی مسکنی معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران، اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و مطیع جهانی عضو هیات رئیسه و مسئول برگزاری نمایشگاه‌های اتاق تعاون، همچنین مسئولان وزارت تعاون، وزارت صمت، جمعی از مدیران عامل اتحادیه های سراسری تعاونی ها و روسای
 اتاق های بازرگانی  کشور و جمعی از روسای اتحادیه‌های مرتبط با  صنعت ساختمان عراق، رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی و رئیس انجمن تولید کنندگان قطعات آسانسور و پله برقی در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران شروع به کار کرد.
در این دوره تولیدکنندگان و صنعتگران حوزه آسانسور، پله برقی، قطعات و تجهیزات جانبی مشکلات و خطرات ناشی از گسترش بیماری منحوس کرونا را به جان خریده و برای مدت 4 روز در محل دائمی نمایشگاههای
 بین المللی تهران گردهم آمدند تا ضمن ارائه تازه ترین تولیدات، محصولات و خدمات خود، شرایط بهینه ای را مهیا نمایند تا به همراه یکدیگر در جریان روند تغییرات و پیشرفت های این صنعت قرار گیرند.
این نمایشگاه در نوع خود یکی از بزرگترین نمایشگاههای صنعت آسانسور و پله برقی طی چند سال اخیر محسوب می شود، که نزدیک به 120شرکت داخلی و نمایندگی خارجی در برگزاری هرچه بهتر آن مشارکت داشته و ارزنده ترین تولیدات، محصولات و خدمات خود را به نمایش گذاشتند.
 شرکت های حاضر در نمایشگاه امسال در 5 سالن با مساحت تقریبی 30.000 متر مربع جلوه هایی از دانش و توان ایرانی را به عرصه حضور رساندند، البته از نظر آمار کمی تعداد شرکتهای حاضر در نمایشگاه روند نزولی داشت ولی از لحاظ کیفی می توان به مساحت غرفه ها و تعداد و تنوع محصولات تولیدی، به ویژه در زمینه تولید پله برقی، موتورهای گیرلس، تابلوفرمان و کابین آسانسور اشاره کرد، که خوشبختانه در این دوره رشد فزاینده ای داشته است.
از دیگر نقاط قوت این نمایشگاه می توان به نمونه های ارائه شده در خصوص انواع موتورهای پرسرعت آسانسور جهت ساختمان های اداری، مجتمع های تجاری و مسکونی اشاره کرد. انواع نمونه های پله های برقی مورد استفاده در معابر شهری و مراکز تجاری، پیاده روی متحرک، تابلوهای فرمان،  آسانسور و انواع جک های
هیدرولیک و تجهیزات مرتبط با آن ، کابین و درب طبقات، درب لولائی، کابین های نمای شیشه ای،
پانل احضار، کفشک های فلزی، انواع طناب های فولادی (سیم بکسل)، تسمه پروانه های صنعتی، سنگهای تزئینی کفپوش کابین، ورق های استیل مورد استفاده در کابین آسانسور و دیگر لوازم، قطعات و تجهیزات وابسته به این صنعت تخصصی و پرمصرف به نمایش گذاشته شد.
همچنین در نمایشگاه امسال برای حضور چند هیات تجاری، به ویژه  از کشورهای همسایه ، از جمله عراق، تاجیکستان، ترکیه  و حتی چین برنامه ریزی و پیش بینی های تشریفاتی شده بود، که در قالب هیات های تجاری اعضای آنها در نمایشگاه حضور یابند که به دلیل شرایط کرونا و احتمال از سرگیری موج ششم این برنامه ها به درستی محقق نشد.
ولی با در نظر گرفتن شرایط رکود و تورم؛ و فشار و مشکلات ناشی از شرایط تحریم به نظر میرسد نمایشگاه این دوره بیشتر  با هدف معرفی پتانسیل ها و توانمندی های این صنعت بالاخص با رویکرد صادرات  و همچنین ایجاد تعامل هرچه بیشتر فیمابین صنعتگران آسانسور با فعالان بخش ساختمان و کمک به ارتقاء و افزایش سطح خدمات و رفاه در صنعت ساختمان و دیگر صنایع مرتبط موفق عمل کرده است .
به کارگیری و استفاده از آسانسورهای نسل جدید دارای استاندارهای بین المللی، آشنائی تولیدکنندگان داخلی با نوین ترین تکنولوژی های روز این صنعت، ارتباط و مشارکت دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی با صنعت آسانسور و پله برقی، توجه به تولید و استفاده از آسانسورو پله برقی های با مصرف حداقل انرژی و توجه به تولید روزافزون داخلی، از دیگر نکات برجسته برگزاری نمایشگاه در این دوره بود.
از دیگر نقاط قوت دهمین نمایشگاه آسانسور، پله برقی، بالابرها، نقاله ها، قطعات و تجهیزات جانبی ؛
می توان به برگزاری چندین کنفرانس و کارگاه آموزشی که با رعایت شیوه نامه های بهداشتی برگزار شد، اشاره کرد.
رشد و توسعه صنعت ساختمان و بهره گیری از فناوری های نوین در این صنعت، موجب شده تا صنایع مرتبط با این بخش نیز روند توسعه و رشد صعودی خود را طی و همسو با تحولات ایجاد شده در جهت رفع نیازهای موجود حرکت کنند و لذا همگام با گسترش ساخت و ساز به ویژه بلند مرتبه سازی  نیاز به صنعت آسانسور، پله برقی و دیگر صنایع مرتبط، افزایش پیدا کند.
امید است حالا که در بدترین شرایط اقتصادی قرار گرفته ایم، فرصت به دست آمده را غنیمت شمرده و در جهت افزایش تولید کیفی و ارتقای بهره وری از هیچ کوششی دریغ نکنیم.
 با آرزوی آینده ای درخشان و پر فروغ